Vanliga frågor och svar

Vad är Skillstarter?

Skillstarter.se drivs av Skillstarter AB och är en snabbt växande marknadsplats som kopplar samman kursledare och privatlärare med deltagare över hela landet. Vi är en nystartad men ambitiös sajt med visionen att göra det lättare och mer tillgängligt att utbilda sig – och att inspirera fler att börja utbilda själva på egna villkor. Är du nyfiken på vår fortsatta utveckling? Missa då inte vårt nyhetsbrev.

Vem kan boka en kurs på Skillstarter?

Alla myndiga personer som följer svensk lag får boka en kurs och privatlektion på skillstarter.se. Du betalar ditt deltagande säkert med kort eller faktura. Dina pengar utbetalas till kursledaren efter avslutad kurs för att ge dig som deltagare extra trygghet.

Vem kan skapa och sälja kurser via Skillstarter?

Alla. Både privatpersoner och professionella utbildningsföretag – och allt däremellan. Så länge som dina utbildningstillfällen följer våra högst rimliga riktlinjer kan de publiceras på Skillstarter helt utan fasta avgifter. Vår vision med Skillstarter är att alla – oavsett om du är en privatperson med expertkunskaper eller ett etablerat utbildningsföretag – kan skapa ett kursutbud och locka deltagare på helt lika villkor. För din och våra deltagares säkerhet ringer vi dig innan ditt första kurstillfälle för att ställa några korta frågor och verifiera din identitet.

Vad kan jag eller mitt företag lära ut?

Det du är bra på. Du väljer själv. Just nu erbjuder vi kurser och privatlektioner i bland annat marknadsföring, kommunikation, hantverk, språk och musik. Men låt inte vårt befintliga utbud sätta stopp för din fantasi. Så länge du följer våra riktlinjer och är seriös i ditt utbildande kan du prova att lära ut vad du vill. Ditt utbildningstillfälle kan bestå av en flerdagarskurs, en heldagskurs, en halvdagskurs eller endast en timmes privatlektion med dig. Vår plattform är anpassad för att ge dig full flexibilitet kring det du vill lära ut.

Vad kostar det att lägga upp en kurs eller privatlektion på Skillstarter?

Ingenting. Skillstarter tar inte ut några fasta avgifter överhuvudtaget. Du skapar din kurs eller privatlektion helt utan kostnad och sätter det pris du vill ha från varje deltagare. Vi tar sedan en provision på 10% på detta belopp efter genomförd kurs. Det är alltså först när du börjar tjäna pengar som vi också gör det. Vår provision återinvesteras i plattformen för att göra den ännu mer inspirerande för våra kursdeltagare och användarvänlig för dig.

Vad händer när min kurs är publicerad och hur marknadsförs den?

Så snart din kurs är upplagd syns den i vårt kursutbud. Du får ett mail varje gång någon anmäler sig, och du kan även logga in för att se en sammanställning av alla dina anmälda deltagare närhelst du vill. Besökarna på din kurssida kan även skicka meddelanden till dig via ett kontaktformulär på kurssidan ifall de har några frågor innan de bokar.

Skillstarter hjälper dig med marknadsföring av kursen så snart den är publicerad – via exempelvis vårt nyhetsbrev, sökmotoroptimering, digitala kampanjer, sociala medier och samarbetspartners. För att få så många deltagare som möjligt rekommenderar vi dock att du själv sprider ordet om din kurs i ditt eget nätverk också, i exempelvis sociala medier samt att du länkar till din kurssida från din sajt eller blogg om du har detta.

Vad händer efter avslutad kurs – och hur får jag betalt?

Efter avslutad kurs skickar vi en deltagarutvärdering till dina deltagare i vilken de kan skriva ett omdöme av kursen. Alla omdömen granskas av Skillstarter och publiceras därefter på din kurssida. Efter avslutad kurs tar vi kontakt med dig för att hantera utbetalningen av din kursintäkt. Denna process kan skilja sig något beroende på om du representerar ett företag eller utbildar som privatperson, men vår policy är att utbetala pengarna till dig inom 3-5 bankdagar efter avslutad kurs enligt våra säkra rutiner. Observera att Skillstarter hanterar allt som berör betalningen av dina utbildningstillfällen. Du behöver alltså inte tänka på att skicka påminnelsefakturor om en deltagare inte betalar i tid eller kreditera kursavgifter ifall någon avanmäler sig.

Erbjuder ni några hjälpmedel till mig som kursledare?

Ja, börja gärna med att läsa vår guide. Vi kommer inom kort att publicera fler guider som hjälper dig att bli en bra pedagog och visar exempel på hur du lägger upp en bra kurs. Vi är även tillgängliga för frågor i princip när som helst under dygnet.

Kan ni hjälpa mig att hitta en kurslokal?

Självklart. Vårt uppdrag är att underlätta för alla som vill utbilda och dela med sig av sin kunskap – därför kan vi i dag erbjuda många alternativ till kurslokaler i Stockholm, Göteborg, Malmö och ännu fler städer runtom i landet. Kontakta oss på info@skillstarter.se och beskriv vilken typ av kurs/utbildning du vill leda, så återkommer vi inom tre arbetsdagar med minst ett förslag på lokal och information om vad den kostar.

Kan ni hjälpa mig med logistik och projektledning i anslutning till min kurs?

Ja. Vi kan erbjuda dig hjälp med det mesta – exempelvis att sköta kommunikationen med deltagarna inför kursen, att köpa in mat eller fika samt förbereda kursmaterial. Hör av dig på info@skillstarter.se så kan vi tillsammans hitta ett samarbetsupplägg för just dina utbildningstillfällen.