Utveckla din personliga talröst - individuell röstträning i Stockholm

1250 kr inklusive moms


Om kursen

Din röst har stor betydelse när du kommunicerar och är ett viktigt verktyg både professionellt och privat. Det personliga röstavtrycket är ofta något som andra lägger märke till först av allt, och vad du utstrålar med rösten påverkar hur det du säger uppfattas. Med rösten uttrycker du närvaro och kan övertyga och beröra dina lyssnare. Rösten är ett beteende som du kan påverka - och med rösten kan du påverka din omgivning. När du träffar oss för individuell röstträning har vi möjlighet att skräddarsy upplägget helt efter din målsättning. Oavsett om du vill utveckla din professionella röst eller om du är nyfiken på att utforska din röst som privatperson, så är du varmt välkommen!

Om Asplund & Bäcklin

Asplund & Bäcklin ägs och drivs av Emilia Asplund och Mia Bäcklin. Vi är legitimerade logopeder med lång erfarenhet av röst- och talträning i hälso- och sjukvården och vidareutbildning inom beteendeanalys, samtalsmetodik och medicinsk yoga. Sedan 2014 har vi utbildat professionella röstanvändare utifrån vårt unika koncept med hållbar röstanvändning i fokus. Bland våra kunder finns bl.a. TV4, Skansen och Artipelag. Läs gärna mer om oss på www.asplundochbacklin.com där du också hittar vår röstblogg. Vi finns också på Instagram, @asplundochbacklin.

Målgrupp

Alla som vill utveckla sin talröst, professionellt eller privat. För dig som som undervisar, håller presentationer, föreläser, leder grupper eller möten. För dig som ska hålla tal på en fest. Eller för dig som är nyfiken på rösten som beteende och vill lära dig enkla och grundläggande rösttekniker som du kan ha nytta av i vardagen.

Det här lär du dig

Till exempel: - Andningsteknik - Att använda ett bekvämt röstläge - Taltempo och pausering - Att variera intonation och öka dynamik - Att hantera nervositet inför presentationer - Kroppskännedom, avspänningstekniker och hållning

Agenda

En första konsultation innehåller: - Samtal med kartläggning av dina behov, önskningar och mål med din röstträning.  - Vi gör en inspelning som vi lyssnar på tillsammans och identifierar styrkor och utvecklingsområden i din röst. - Vi lägger upp en plan för din röstträning - Vi gör en grundläggande röstövning utifrån dina behov som du kan fortsätta med hemma - Du får skriftliga råd kring hur du kan ta hand om rösten Innan vi träffas fyller du i och tar med dig två formulär om din röst som ligger till grund för hur vi planerar träningen. Vid kommande konsultationer jobbar vi vidare med röstövningar utifrån din målsättning och du får hemuppgifter för att tillämpa nya röstbeteenden i din vardag.

Vad ingår

- 45 minuters individuell röstträning med leg. logoped - Personligt utformat träningsprogram och råd kring hur du kan ta hand om rösten mejlas ut i efterhand

Praktisk information

Vi håller till i ljusa lokaler på Götgatan i Stockholm. Vi rekommenderar tre eller fler konsultationer för att lägga grunden till en hållbar röstteknik. Självklart går det bra att prova sig fram och börja med att boka en enstaka session. Varmt välkommen att höra av dig för bokning!