Tala med närvaro och fokus - tekniker för medvetna presentationer och samtal

1750 kr inklusive moms

Se datum och boka

  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Asplund & Bäcklin
  • 1 tillgängligt datum
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Vill du lära dig hur du uttrycker närvaro och fokus med hjälp av rösten? Hur du förmedlar trygghet och förtroende i samtal och presentationer? Välkommen till en användbar workshop med Asplund & Bäcklin. Det är vanligt att känna nervositet eller anspänning inför en presentation eller ett krävande samtal. Kroppsspråket påverkas och även röstens kvalitet. Genom att bli medveten om andningsteknik, kroppens reaktioner vid stress och hur du prioriterar det du vill förmedla, lär du dig att kommunicera tydligt och konstruktivt i den riktning du önskar. När du känner dig trygg i din kroppshållning och röstteknik ökar din scennärvaro och du skapar förtroende i mötet med din publik. Workshopen är uppdelad i tre viktiga steg för framgångsrika presentationer och samtal: Förberedelse, genomförande och det ofta bortglömda efterarbetet. Du får också öva på konkreta lyssnartekniker. Under dagen varvas teori med praktiska övningar som du kan tillämpa i vardagen.

Om Asplund & Bäcklin

Asplund & Bäcklin ägs och drivs av Emilia Asplund och Mia Bäcklin. Vi är legitimerade logopeder med lång erfarenhet av röst- och talträning i hälso- och sjukvården och vidareutbildning inom beteendeanalys, samtalsmetodik och medicinsk yoga. Sedan 2014 har vi utbildat professionella röstanvändare utifrån vårt unika koncept med hållbar röstanvändning i fokus. Bland våra kunder finns bl.a. TV4, Skansen och Artipelag. Läs gärna mer om oss på www.asplundochbacklin.com där du också hittar vår röstblogg. Vi finns också på Instagram, @asplundochbacklin.

Målgrupp

För dig som vill utveckla din förmåga att presentera, föreläsa, leda möten och lyssna aktivt - professionellt eller privat.

Agenda

Konkreta verktyg för framgångsrika muntliga presentationer och krävande samtal i tre viktiga steg. Förberedelse - Tekniker i andning, avspänning och visualisering för att stärka ditt fokus och konstruktivt hantera nervositet - Verktyg i hur du planerar och prioriterar ditt framförande Genomförande - Vad säger forskningen om hur vi skapar förtroende med hjälp av rösten och kroppsspråket? - Kroppshållningens betydelse för röstbildning - Röstteknik och tydligt kroppsspråk för att förmedla närvaro och nå ut till lyssnarna - Övning i att presentera ett kort anförande i mindre grupp Efterarbete - Lyssnartekniker som du har nytta av i samtal med en annan person - Att ge och ta emot feedback på ett användbart sätt - Reflektion

Vad ingår

- En användbar workshop i röst- och samtalsteknik - Kompendium med föreläsningsbilder och praktiska övningar som mejlas ut till deltagarna i förväg - Kaffe, te och frukt

Praktisk information

Plats: Grillska Huset, Stortorget 3, Gamla stan, Stockholm. Sista anmälningsdag 3 april.