Spela teater, 11-12 år – Scenen är din!

2750 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Calle Flygare Teaterskola
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Känner du lusten att göra det som en skådespelare gör? I den här kursen får du utveckla ditt skådespeleri genom övningar i improvisation, rörelse och utforskande av rollfigurer. Genom gruppen närmar vi oss individuella roller genom sceniskt material. Kursens lärare är Sebastian Willnerth.

Om Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare är en teaterskola som omfattar såväl teater, film som musikal. Utöver vårt välkända Skådespelarprogram erbjuder vi längre och kortare kurser och utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgrupp

Kursen vänder sig till barn mellan 11-12 år. Inga förkunskaper krävs, de flesta har dock gått motsvarande "Spela teater 9–10 år".

Det här lär du dig

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp. ✓ Rörelseövningar med och utan musik ✓ Spegelövningar ✓ Balans- och fokusövningar ✓ Övningar i kroppsmedvetenhet ✓ Kroppens placering och funktion i rummet ✓ Röstövningar med fokus på röstens bärighet och styrka ✓ Improvisation med fokus på att utveckla fantasin och spontaniteten ✓ Associationsövningar ✓ Övningar som syftar till öppenhet och kreativ spontanitet ✓ Statusövningar ✓ Arbete med sceniskt material ✓ Öppen lektion i slutet av första terminen och redovisning i slutet av andra terminen

Agenda

Vi inleder kursen med samspelsövningar för att skapa grundtrygghet i gruppen. Vi arbetar med improvisation för att utveckla din spontanitet och kreativitet. Du får arbeta med röst och rörelse som viktiga verktyg för förståelsen för röstens och kroppens uttryck. Vi arbetar med scener utifrån skrivna eller improviserade manus där du tränar på att vara i karaktär/roll. Du får öva dig i att bejaka och acceptera andras förslag samt prova att vara i olika situationer i ett ensemblearbete.

Vad ingår

✓ En omtyckt teaterkurs för barn mellan 11-12 år ✓ 12 timmars studietid totalt

Praktisk information

Kursen äger rum på tisdagar mellan 16:00-17:00 och omfattar tolv kurstillfällen. Första tillfället är den 23 januari och det sista 24 april 2018. Observera att kursen har uppehåll 26/2-4/3 (sportlov) samt 29/3-8/4 (påsklov). Plats: Calle Flygare Teaterskola på Västmannagatan 5 i Stockholm.