Skådespelarteknik för film och teater – grundkurs i Stockholm

5250 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Calle Flygare Teaterskola
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Är du nyfiken på arbetet som skådespelare – på scen och framför kameran? Vi går igenom de gemensamma utgångspunkterna i skådespeleri för såväl scen som för kamera genom teori och fysiska teaterövningar. Du får lära dig att arbeta fram och presentera en karaktär. Vi arbetar med att tolka texter för att hitta karaktärens vilja och drivkrafter i historien/berättelsen. Du arbetar med improvisation för att utveckla din fantasi och spontanitet i karaktärsarbetet. Kursledare är skådespelerskan Lina Hall.

Om Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare är en teaterskola som omfattar såväl teater, film som musikal. Utöver vårt välkända Skådespelarprogram erbjuder vi längre och kortare kurser och utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgrupp

Kursen vänder sig till vuxna (rekommenderad ålder är 18 år och uppåt). Kursens nivå är grundläggande. Inga förkunskaper krävs.

Det här lär du dig

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp. ✓ Improvisation ✓ Scenframställning ✓ Skådespelartekniker för film respektive teater ✓ Röst-och talövningar ✓ Kameratekniker; vinklar, fokus med mera

Agenda

Kursen inleds med gruppdynamiska övningar för att skapa en trygg plattform att arbeta vidare ifrån. Du får lära dig grunderna i skådespeleri och filmskådespeleri. Under kursen blandas teoretiska och praktiska moment, enskilt och i grupp. Du får öva dig i filmskådespeleri och praktisera detta framför kameran. Du kommer att arbeta med monologer och dialoger. Du får även arbeta med textanalys och karaktärsanalys. Du får undersöka vändpunkter i sceniskt material.

Vad ingår

✓ En kurs i skådespelarteknik, fördelad på 10 kurstillfällen ✓ 30 studietimmar totalt

Praktisk information

Kursen äger rum på torsdagar mellan 18.00–21.00 och omfattar tio kurstillfällen. Första tillfället är den 25 januari och det sista 19 april. Observera att kursen har uppehåll 26/2-4/3 (sportlov) samt 29/3-8/4 (påsklov). Plats: Calle Flygare Teaterskola på Västmannagatan 5 i Stockholm.