Så beskär du fruktträd på rätt sätt – heldagskurs i Stockholm

1250 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Charles på Rubisco Trädvård
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Varmt välkommen till en praktisk kurs där du lär dig att beskära fruktträd på ett effektivt, hållbart och säkert sätt – som ger så rik fruktskörd som möjligt. Vi börjar kursen med att kort gå igenom grunderna i beskärning och vilka verktyg och tekniker du behöver behärska. Men framförallt får du sedan möjlighet att genomföra denna teori i praktiken genom att själv arbeta med olika fruktträd, med min vägledning. Vid kursens slut har du fått grundläggande kunskap om hur tar hand om dina fruktträd i framtiden – oavsett om de är gamla eller nyplanterade – alldeles själv. Observera att kursen inte innefattar någon klättring – den är alltså helt riskfri för dig som deltagare.

Om Charles på Rubisco Trädvård

Jag är utbildad Arborist med yrkeshögskolexamen från Hvilan utbildning. Jag driver i dag Rubisco Trädvård med säte i Midsommarkransen, där jag dagligen hjälper kunder i hela Stockholmsområdet med att fälla och beskära träd på ett hållbart och professionellt sätt. Jag har en stor passion för träd och växter och delar gärna med mig av min yrkeskunskap till dig på denna kurs!

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att själv beskära dina fruktträd så att de lever och ger skörd under en så lång tid som möjligt framöver.

Det här lär du dig

✓ Hur fruktträd fungerar och hur de ska beskäras ✓ De viktigaste beskärningsteknikerna ✓ Vilka verktyg som är användbara ✓ Hur du själv kan maximera dina träds fruktskörd efter avslutad kurs

Agenda

Kursen består av en inledande genomgång av grunderna i beskärning, och därefter praktiskt arbete under vägledning av kursledaren.

Vad ingår

✓ Lån av utrustning och verktyg ✓ Fika och kaffe (lunch inköps till självkostnadspris)

Praktisk information

Kursen äger rum på en villatomt på Gökvägen 8 i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Ta gärna med en egen stege och sekatör, om du har. Mer praktisk information skickas per mail några dagar innan kursen.