Podcasta som ett PRO - Podcast-kurs Stockholm

6875 kr inklusive moms


Om kursen

Podcasts är en snabbt växande mediekanal som skapar engagemang. Det är det perfekta mediet för att med små medel att bygga en plattform som influencer inom ett område. Podcast kan vara en plattform för att bli influencer inom ditt yrkesområde och en möjlighet för ditt företag eller organisation att skapa engagemang inom din målgrupp. Efter mer än 60 poddavsnitt delar journalisten Urban Lindstedt med sig av sina erfarenheter som podcastare på en endagars workshop. Drygt en miljon svenskar lyssnade varje vecka på poddar under perioden januari till april 2017, enligt rapporten Orvesto Konsument 2017:1. Det var en ökning med 33 procent i jämförelse med samma period förra året.

Om Urban

Urban Lindstedt är en erfaren journalist och utbildare som sedan 1,5 år driver podden E-handelstrender. Han var också med och grundade podden Tur & Retur och har medverkat i flera andra poddar.

Målgrupp

Människor som är vana att arbeta kreativt med sina datorer och vill skapa professionella poddar om sina favoritämnen eller för sitt företag eller organisation. För att delta krävs det att deltagarna har en Mac med programmet Garageband.

Det här lär du dig

Lär dig på en dag grunderna för att planera, producera och sprida en podcast. Kursen består av föreläsningar, diskussioner och att arbeta praktiskt med att spela in och klippa en podd.

Agenda

Vi går igenom vilka olika typer av poddar det finns och varför de är populära. Vi diskuterar vad som är en bra podd. Vi ger dig verktygen för att formulera vad just din podd ska ha för inriktning och format. Förberedelse är grunden för en bra podd. Vi hjälper dig att hitta ämnen och ta fram en redaktionell planering. Struktur och format på din podd. Vilka delar måste vara med i en podd. Vi tittar också på vilken utrustning som krävs för ett riktigt bra ljud hur man efterbearbetar ljudet. Du får tillsammans med andra kursdeltagare spela in och klippa en kort podd med hjälp av Garageband. Distribution och marknadsföring av poddar. Möjligheterna att tjäna pengar på din podd.

Vad ingår

Workshop 9:00-16:00 Fika Digitalt underlag.

Praktisk information

Tid: Den 6 februari 2018 Kl. 9:00-16:00 Plats: Miguru Media, c/o Planeta Design, Bondegatan 21, Stockholm (gårdshuset Ugnen)