Musikteater – äventyret börjar

3825 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Calle Flygare Teaterskola
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Har du dansat, sjungit, spelat teater och vill prova att göra alla tre inom samma kurs? På den här kursen får du ta ett kliv in i musikal- och musikteaterns färgsprakande värld. Du får prova på att ”stå på en scen” och vara i en roll med en balans i ämnena skådespeleri, sång och dans. Kursens lärare är Sofia Lockwall, Camilla Cederlund och Åke Bjurström.

Om Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare är en teaterskola som omfattar såväl teater, film som musikal. Utöver vårt välkända Skådespelarprogram erbjuder vi längre och kortare kurser och utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgrupp

Kursen vänder sig till barn/ungdomar mellan 9-16 år. (Gruppen delas på plats in i mindre grupper efter ålder av lärarna.) Kursen är på en grundläggande nivå och inga förkunskaper krävs – även fast vissa elever har gått någon eller några kurser i något av ämnena innan de kommer till denna kurs.

Det här lär du dig

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp. ✓ Improvisation ✓ Sång-, röst-och talövningar ✓ Stämsång och körsång ✓ Scenframställning ✓ Dansteknik, rörelsemönster och koreografi ✓ Samarbetsövningar ✓ Associationsövningar ✓ Övningar som syftar till öppenhet och kreativ spontanitet ✓ Statusövningar ✓ Arbete med scener; dialogscener utifrån manus ✓ Öppen lektion hålls i slutet av höstterminen och redovisning i slutet av vårterminen

Agenda

Kursen inleds med samspelsövningar för att skapa grundtrygghet i gruppen. I denna kurs arbetar vi sedan parallellt med de tre ämnesdelarna: sång (musik), skådespeleri och dans. Du får arbeta med improvisation, dramatisk text och samarbete. Vi arbetar med både teater- och rörelseimprovisation för att utveckla din spontanitet och kreativitet. Du får öva din röst för både tal och sång. I dansen provar vi olika dans- och rörelsetekniker.

Vad ingår

✓ En uppskattad kurs i musikal/musikteaterns värld, fördelad på tolv tillfällen ✓ 23 timmars studietid totalt

Praktisk information

Kursen äger rum på söndagar mellan 15:00–17:15 och omfattar tolv kurstillfällen. Första tillfället är den 21 januari och det sista 6 maj 2018. Observera att kursen har uppehåll 26/2-4/3 (sportlov) samt 29/3-8/4 (påsklov). Plats: Calle Flygare Teaterskola på Västmannagatan 5 i Stockholm.