Leda team & workshops – kurs i facilitering för projektledare & ledare

7375 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Anna Gullstrand på Studio How
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Vill du leda ditt team så att ni når högre effektivitet och projektresultat? Vill du bli bättre på att skapa och leda workshops och möten? Vill du bli en mer framgångsrik och framtidssäkrad ledare? Då är facilitering något för dig! Det här en kurs för dig som tror på potentialen i ditt team och kraften i att jobba tillsammans. Du vill att ditt team ska samarbeta, samskapa och ta ännu mer eget ansvar, och känner att du behöver fylla på med kunskap, tips och praktiska verktyg för att få det att hända. Du lär dig trixen som förlöser engagemang, kreativitet och ansvarstagande hos ditt team vilket i sin tur ökar framgången i era projekt! Facilitera – är det samma sak som att moderera och leda workshops? Både ja och nej. En facilitator är ovan, men också mycket mer. Att facilitera är att genom ett medvetet ledarskap, kommunikation samt olika övningar och uppgifter hjälpa ett team att nå sitt syfte och sina mål. Den som faciliterar behöver själv inte vara expert i ämnet/problemet som ska lösas, utan är snarare expert på att designa processer och leda team. Processdesign är arbetet en facilitator gör innan och efter - det vill säga planering och design av olika övningar och sessioner som ska hjälpa ett team att nå sitt mål. Ett faciliterande ledarskap står i direkt kontrast mot peka med hela handen, micro-management och kommandera och kontrollera. Genom facilitering bygger du ett tryggt och ansvarstagande team, vilket gör ditt jobb som ledare så mycket roligare och enklare.

Om Anna Gullstrand på Studio How

Jag har över tio års erfarenhet av faciliterande ledarskap, processdesign och facilitering, genom mitt tidigare arbete som projektledare och operativ chef på digitalbyrån Deasign samt VD på digitalbyrån Fröjd, där jag fortfarande är engagerad. Jag är en erfaren kursledare, föreläsare och workshopledare och nu vill jag dela med mig av min kunskap till projektledare som vill ta sitt team-ledarskap till nästa nivå. Jag är utbildad på Uppsala Universitet, Hyper Island samt inom Neuroledarskap och arbetar nu med organisations- och teamutveckling i mitt bolag Studio How.

Målgrupp

Kursen passar alla som jobbar med att leda team på ett eller annat sätt. Du kanske jobbar som projektledare, produktionsledare, team-ledare eller producent. Kursen är också rätt för dig som är ledare/chef och vill anta ett mer faciliterande och coachande ledarskap. Att facilitera processer och skapa förutsättningar för effektiva samarbeten är en attraktiv kompetens framöver (listad som ett framtidsyrke av Veckans Affärer). Denna kurs ger dig både kunskap och konkreta verktyg – som du kan börja använda direkt när du kommer tillbaka till jobbet.

Det här lär du dig

✓ Hur du skapar förutsättningar för effektiva samarbeten och samskapande ✓ Hur du övergripande designar en process som innehåller olika del-moment ✓ Hur du bäst öppnar, genomför och avslutar en workshop ✓ Olika workshop-metoder som kan användas för strategiskt och kreativt arbete ✓ Hur du ökar engagemang, kreativitet, självledarskap, ansvarstagande och framåtrörelse i ditt team ✓ Hur du skapar öppenhet och trygghet i ditt team ✓ Hur du kan anpassa din facilitering beroende på var i processen ditt team befinner sig ✓ Hur ni effektivt kan prioritera och ta gemensamma beslut ✓ Hur du kan hantera konflikter och utmanande beteenden i ett team

Agenda

För att maximera lärande blandas teori, övningar och praktiskt arbete. Kursen bygger på kursledarens egna erfarenheter av workshopledning, facilitering och faciliterande ledarskap samt forskning/studier inom områdena facilitering, beteendevetenskap, gruppdynamik, grupputveckling (IMGD), den sociala hjärnan (SCARF) samt självledarskap.

Vad ingår

Vegetarisk lunch, fika och frukt ingår heldagen den 12 april. För att säkra en kvalitativ upplevelse kommer antalet deltagare att begränsas till max 18 personer.

Praktisk information

Observera att kursen äger rum torsdagen den 12 april mellan 08.30–16.30 och fredagen den 4 maj mellan 09.00–12.00. Båda kurstillfällena ingår i priset. Kursen hålls på EpiCenter på Mäster Samuelsgatan 36, eller i annan lokal i centrala Stockholm (lokalen anpassas beroende på antalet anmälningar). Kursen genomförs om fler än tio deltagare anmäler sig. Anmälan är bindande men är ej personlig (kan överföras till annan deltagare). Priset är 7 375:- inklusive moms, fram till den sista januari. Därefter är priset 9 875:- inklusive moms.