Kliv upp på scenen – grundkurs i teater i Stockholm

5075 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Calle Flygare Teaterskola
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Drömmer du om att stå på teaterscenen och vill ha hjälp att våga ta första klivet upp? Eller har du andra scener i ditt arbete eller privat som du behöver tekniker för att erövra? På denna mycket omtyckta kurs arbetar du med grunderna i scenisk framställning genom skådespelarträning, improvisation samt rörelse- och röstträning. Kursen leds av skådespelerskan Mia Poppe (huvudlärare). Gästpedagoger bjuds in i till exempel sång, röst, rörelse och improvisation.

Om Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare är en teaterskola som omfattar såväl teater, film som musikal. Utöver vårt välkända Skådespelarprogram erbjuder vi längre och kortare kurser och utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgrupp

Kursen är på en grundläggande nivå och vänder sig till vuxna som vill lära sig grunderna i teater – och/eller att få hjälp att våga ta första klivet upp på scenen. Inga förkunskaper krävs. Rekommenderad ålder är 18 år och uppåt.

Det här lär du dig

Följande moment visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp. ✓ Improvisation ✓ Scenframställning ✓ Röst- och talövningar/tekniker ✓ Textanalys ✓ Karaktärsarbete

Agenda

Kursen inleds med gruppdynamiska övningar för att skapa en trygg plattform att arbeta vidare ifrån. Du får sedan lära dig grunderna i skådespeleri och karaktärsarbete. Vi arbetar med rörelseövningar för kroppsmedvetenhet på scenen, och med röst- och sångövningar för att medvetandegöra röstens påverkan på ditt sceniska uttryck. Du kommer lära dig metoder som hjälper dig att ta dig ”förbi” (inte låter den hindra dig/stoppa upp dig) texten och istället fokuserar på mötet med din medspelare. Du arbetar med att ha en tydlig aktion i en scen, med att driva karaktärens vilja och med att prova olika medel för att nå viljan. Vi går igenom texttolkningstekniker för att utveckla verktyg för att analysera en dramatisk text. Kursen har en huvudlärare och flera gästpedagoger så att du får ta del av expertisen på varje område från början.

Vad ingår

✓ En mycket uppskattad grundkurs i teater, fördelad på 10 tillfällen ✓ 30 timmars studietid totalt

Praktisk information

Kursen äger rum på måndagar mellan 17:45–20:45 och omfattar tio kurstillfällen. Första tillfället är den 22 januari och det sista 9 april 2018. Observera att kursen har uppehåll 26/2-4/3 (sportlov) samt 29/3-8/4 (påsklov). Plats: Calle Flygare Teaterskola på Västmannagatan 5 i Stockholm.