Inspirationshelg på Skrivargården


Om kursen

Har du en dröm om att skriva en bok? En bok i byrålådan som förtjänar att få komma fram? Vill du ha inspiration att komma vidare i ditt skrivande i en kreativ och rofylld miljö tillsammans med inspirerande kurskamrater?

Om Päivi

Kursplatsen Farneby Skrivargården är mitt hem och min dröm är att flera ska kunna ta del av den fantastiska miljön och hitta inspiration. Den här kursen har jag planerat tillsammans med Nina Statheus och Alexandra Appelqvist. Skrivövningarna och skrivsamtalen leds av Nina Statheus, bibliotekspedagog på Nyköpings stadsbibliotek, sångerska och fd caféägare. Nina skriver själv och har jobbat som lärare samt har erfarenhet från att hålla skrivkurser. Författaren Alexandra Appelqvist skrev efter en uppsägning sin debutroman Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott som hon själv gav ut. Den gick rakt in på Bokus topplista och har hyllats i sociala medier. Alexandra fick förlagskontrakt och 2017 lanserades boken som månpocket och ljudbok. Nu har Alexandra en podcast där gäster som inspirerat till bokkaraktärer bjuds in, och hon skriver på ett nytt bokmanus.

Det här lär du dig

Skrivdelen av kursen innebär samtal kring texter och inspirerande skrivövningar. Du får enkla redskap i skrivandets konst samt tips på litteratur kring skrivande men framförallt tid till att i lugn och ro skriva/läsa/fundera på texter och skrivande. Du får även chansen till tips och råd av likasinnade samt möjlighet att bolla dina tankar och utveckla din text eller bokidé.

Agenda

Detta är kursen för dig som älskar att skriva och vill inspireras och utvecklas i ditt skrivande tillsammans med andra under en sensommarhelg. Vi möts under tre dagar och varvar skrivövningar med goda exempel och inspiration från varandra. Övningarna leds av Nina Statheus och under helgen får vi författarbesök av Alexandra Appelqvist som debuterade med en äkta feelgoodroman hösten 2016. Hon delar med sig av sin väg till bokutgivning som var fylld med såväl hårt arbete som glada överraskningar

Vad ingår

Miljön för kursdagarna är Farneby Skrivargården vid sjön Långhalsen i hjärtat av Sörmland. Deltagarna bor på gårdens lantligt inredda dubbelrum och har fri tillgång till brygga och bastu. Maten lagar vi tillsammans på plats och den består förstås av lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Allt ingår i kursavgiften. Kursen börjar på fredag den 10 augusti kl. 16 och avslutas på söndag den 12 augusti kl. 16.

Praktisk information

Kursen hålls på Farneby Skrivargården, Vrena, Nyköping. Gården är till vardags både hem för familjen Hellberg och ett litet B&B men under kurshelgen finns den reserverad endast för deltagarna. Övernattning sker i gårdens dubbelrum. Observera att det finns djur (katter och får) på gården. Det är smidigt att åka till Farneby med både egen bil och kollektivt. Närmaste busshållplatsen för lokaltrafik ligger endast några hundra meter bort. Tågstationerna i Nyköping, Flen och Katrineholm ligger 2,5 respektive 3,5 mil bort. Säg till om hämtning på någon av stationerna önskas.