Heldagskurs i möbeltapetsering i Stockholm

1950 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Sara Lidenmark på Wigrens Döttrar
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Välkommen till en rolig, praktisk och prisvärd introduktionskurs i det klassiska hantverket möbeltapetsering i Stockholm. Som deltagare får du först en inblick i möbeltapetsering som yrke, men framförallt får du själv – med min vägledning – ge dig på att klä om en enklare möbel i ett fint tyg. Möbeln tar du med dig själv. Vid kursens slut kommer du att känna att du verkligen har producerat något med dina egna händer, och har dessutom fått en helt ny klädsel på din möbel! Observera att kursen endast har tre platser, så du kommer att få mycket personlig hjälp och vägledning under dagen.

Om Sara Lidenmark på Wigrens Döttrar

Jag driver Wigrens Döttrar – en mycket väletablerad möbeltapetserarverkstad på Södermalm i Stockholm. Jag har en treårig utbildning i möbeltapetsering vid Träakademin i Kramfors och har hjälpt hundratals kunder i min verkstad på Tavastgatan 45, där också kurserna äger rum.

Det här lär du dig

✓ Hur en möbeltapetserare jobbar ✓ Att ta bort befintligt tyg och stoppning ✓ Hur du lagar mindre skavanker på en möbel ✓ Att sätta på plats nytt tyg och stoppning

Agenda

Kursen inleds med en kortare introduktion till de viktigaste verktygen och momenten inom möbeltapetsering. Därefter är det fullt fokus på praktiskt arbete med din möbel.

Vad ingår

✓ En omtyckt kurs i möbeltapetsering i en liten grupp (max tre deltagare) ✓ Fika ✓ Tyg och material ✓ Lån av alla verktyg som behövs ✓ Möbel (pall eller stol) tar du med dig själv Detaljerna kring vilken möbel som det passar att du jobbar med kommer vi överens om per mail efter att du har anmält dig. Observera att du självklart får ta med eget tyg att arbeta med också, om du vill.

Praktisk information

Kursen äger rum i Wigrens Döttrars Tapetserarverkstad på Tavastgatan 45 på Södermalm i Stockholm (se karta). Ytterligare praktisk info skickas via e-post efter att du har anmält dig. Kursen kan avbokas kostnadsfritt fram till två veckor före kurstillfället. Välkommen!

Omdömen

Kicki
2017-10-05 00:00
Jag är väldigt nöjd med kursen. Det kändes som ett lagom antal deltagare - vi gick inte på varandra och verktygen snurrade runt utan att man behövde vänta. Sara fanns tillhands när hon behövdes och allt flöt på bra

Lars
2017-10-04 20:00
En trevlig och lärorik lördag. Kursen motsvarade de förväntningar jag hade. Det var ett lugnt och bra tempo så att man hängde med, fick svar på mina frågor. Har inga idéer om förbättringar utan jag är nöjd med dagen

Anonym
2017-10-31 20:00
Rolig och lärorik kurs med mycket bra lärare