Film-mixen – gott och blandat från inspelningsplatsen

3095 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Calle Flygare Teaterskola
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Vill du fördjupa dig i arbetet som filmskådespelare och samtidigt arbeta med inspelningsplatsens olika ansvarsområden? Här är kursen du letat efter! Du förfinar din filmskådespelarteknik framför kameran. Och med fokus på berättande med bilder, filmkronologi samt logisk följd mellan scener så arbetar du utifrån inspelningsplatsens alla ansvarsområden – framför, bakom och vid sidan av kameran. Kursens lärare är Michael Perlitz.

Om Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare är en teaterskola som omfattar såväl teater, film som musikal. Utöver vårt välkända Skådespelarprogram erbjuder vi längre och kortare kurser och utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgrupp

Kursen riktar sig till barn/ungdomar mellan 9-16 år och är på en grundläggande nivå. Inga förkunskaper krävs – bara lusten att skapa.

Det här lär du dig

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp. ✓ Skådespelartekniker för kameran omfattar huvuddelen av kursen ✓ Improvisation för scen- och karaktärsarbete ✓ Att berätta med bilder – kronologi och logisk följd ✓ Parlament och charader ✓ Begrepp och roller i ett filmarbete ✓ Arbeta med olika typer av sceniskt material ✓ Klipp- och redigeringstekniker ✓ Olika filmgenrer: musikvideo, reklamfilm, reportagefilm, kortfilm, långfilm med flera

Agenda

Kursen inleds med samspelsövningar för att skapa en trygg plattform att arbeta vidare ifrån. Du fördjupar dig i filmskådespelarteknik och övar mer på att berättandet med bilder med fördjupning kring kronologi och logisk följd mellan scener. Du får arbeta med olika genrer och identifiera de praktiska skillnaderna dem emellan. Du kan arbeta med andra positioner i filmarbete, utöver skådespelaren: regissör, ljud- och ljustekniker, scenograf/kostymör, scripta och manusförfattare. Du får prova arbeta med Green-screen samt att dubba.

Vad ingår

✓ En omtyckt grundkurs med fokus på filmskådespelarteknik och inspelningsplatsens ansvarsområden ✓ 18 timmars studietid totalt

Praktisk information

Kursen äger rum på torsdagar mellan 16:00-17:30 och omfattar tolv kurstillfällen. Första tillfället är den 25 januari och det sista 4 maj 2018. Observera att kursen har uppehåll 26/2-4/3 (sportlov) samt 29/3-8/4 (påsklov). Plats: Calle Flygare Teaterskola på Västmannagatan 5 i Stockholm.