Att skådespela är att vilja – skådespelarkurs i Stockholm

5075 kr inklusive moms


  • Kontakta utbildaren
  • Presenteras av Calle Flygare Teaterskola
  • Verifierad utbildare

Om kursen

Är du nyfiken på skådespeleriets och teaterns universum? Vill du lära dig grunderna i skådespeleri och karaktärsarbete med utgångspunkt i Stanislavskijs tradition? På denna kurs får du lära dig att arbeta med tekniker för att driva vilja, möta motstånd och välja medel för att lättare mejsla fram en rollkaraktär. Genom texttolkningstekniker så utvecklar du effektiva verktyg för att angripa/analysera och sceniskt framföra en dramatisk text. Kursledare är skådespelaren Fredrik Hiller.

Om Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare är en teaterskola som omfattar såväl teater, film som musikal. Utöver vårt välkända Skådespelarprogram erbjuder vi längre och kortare kurser och utbildningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgrupp

Kursen vänder sig till vuxna som vill lära sig grunderna i skådespeleri. Nivån är grundläggande – inga förkunskaper krävs. Vi rekommenderar att du som deltar är minst 18 år.

Det här lär du dig

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp. ✓ Improvisation ✓ Scenframställning ✓ Röst- och talövningar/tekniker ✓ Textanalys; bygga bilder, djupläsning, ”spela in dig själv” ✓ Karaktärsarbete ✓ Mål, medel, motstånd och undertext; undersökande av rollfigurens motivation, situation och vilja

Agenda

Kursen inleds med gruppdynamiska övningar för att skapa en trygg plattform att arbeta vidare ifrån. Vi går sedan igenom grunderna i skådespeleri genom olika improvisationsövningar för att undersöka olika aspekter av skådespeleriet såsom mål, medel, motstånd, status och undertext. De kunskaper du förvärvar från dessa övningar används sedan praktiskt i arbetet med scener om 2–4 personer där ni mejslar fram ett berättande och undersöker hur berättandet fungerar och utvecklas sceniskt.

Vad ingår

✓ En kurs i skådespeleri, fördelad på 10 kurstillfällen ✓ 30 timmars studietid totalt

Praktisk information

Kursen äger rum på tisdagar mellan 18.00–21.00 och omfattar tio kurstillfällen. Första tillfället är den 23 januari och det sista 10 april. Observera att kursen har uppehåll 26/2-4/3 (sportlov) samt 29/3-8/4 (påsklov). Plats: Calle Flygare Teaterskola på Västmannagatan 5 i Stockholm.